Top 10 motive să construiești pe structură metalică ușoară

Casele pe structură metalică reprezintă tehnologia viitorului în domeniul construcțiilor. Superioare celor clasice, acestea intră în categoria caselor ecologice pentru că metalul este 100% reciclabil. 

    Un mare procent fiind rezultat prin reciclarea unor materiale vechi.

”Salvăm păduri, producem structuri!”

Casele pe structura metalică au multe avataje, din care îți voi prezenta 10 cele mai importante. 😊

    1. Timpul de execuție redus

Structura metalică, profilele, sunt preasamblate în fabrica noatră, etichetate corespunzător, iar montarea acestora se face simplu și rapid cu ajutorul șuruburilor speciale. Acest lucru reduce considerabil timpul de execuție vs structura clasică.

În general, o casă pe structură metalică poate fi ridicată într-o săptămână, iar la cheie, poate fi finalizată între o lună jumătate și 4 luni ( depinde de complexitatea materialelor). 

2. Izolație termică superioară

Casele EvoBuild au valori ridicate de izolare. Pierderea de căldură a sistemului este mult mai mică față de o construcție din caramidă, conform studiilor demonstrate.

   

    3. Izolare fonică foarte bună

Pentru izolația fonică avem două variante pentru tine: cu vată minerală bazaltică, folosim și o  recomandăm pe cea de la GecsaTherm sau spumă poliuretanică.

    4. Suprafețe utile mai mari

La casele pe structură metalică, suprafețele interioare utile sunt cu 10% mai mari decât la casele pe structură clasică.

Ca idee: la o casă de 130 mp construiți, suprafața utilă unei case pe structură metalică ar fi de 113 mp utili. În schimb, pe sistemul clasic, suprafața utilă a casei ar fi doar 101 mp.

    5. Rezistență ridicată la cutremure 

Casele EvoBuild au un avantaj ridicat privind calamitățile naturale, cât și împotriva altor factori: dăunători, fulgere, vânturi puternice etc. 

Casele pe structură metalică au o rezistență ridicată în cazul seismelor, dovedit stiintific. Conform testelor efectuate pe acest sistem, rezistența la cutremure este de 0,4g care reprezinta 9,8 grade pe scara Richter. Stiind aceste informații, putem afirma faptul că, cutremurul din 1977 care a fost un dezastru si care a provocat daune grave în țara noastră, nu ar fi afectat casele EVOBUILD, structura mișcându-se foarte puțin. 

Vezi video unde se vede evoluția unei case pe structură metalică în timpul unui cutremur.

    6. Pereți perfect drepți

EvoBuild folosește tehnologie de ultimă generație, lucru care ne oferă posibilitatea să îți oferim o precizie milimetrică, obținând astfel suprafețe foarte drepte și unghiuri de 90 de grade.

Acest lucru îl facem fără grinzi sau stâlpi inestetici chiar dacă suprafețele sunt cu deschideri mari. În sensul acesta, nu afectăm arhitectura casei tale.

    7. Fundație redusă

Aceste construcții necesită o fundație de dimensiuni mai mici în comparație cu celelalte sisteme. De exemplu, structura metalică este mai ușoară cu până la 50-60% față de structura din lemn.

Ținând cont de acestea, afirmăm cu drag faptul că, pentru o casă pe structură metalică, avem un costuri mai reduse.

    8. Risipă redusă de materiale

Când vorbim despre structura metalică, un avantaj demn de luat în calcul este risipa materialor. Deaorece se face un calcul exact,  risipa materialelor folosite este una foarte mică.

Datorită proprietăților intrinseci ale oțelului, structura generală a construcțiilor realizate pe structură metalică este mai ușoară. În consecință și fundațiile sunt mai mici, fapt ce se va traduce printr-un cost mai mic al construcției, inlcusiv costurile fundației.

De exemplu, la otel, resturile și deșeurile sunt de 2%, iar la lemn de 20%.

    9. Montare în orice anotimp

Un alt avantaj important. Structura metalică, fiind prefabricată, o putem monta în toate anotimpurile, fără măsuri speciale.

La sistemele clasice, materialele au nevoie de o temperatură ridicată pentru pregătirea și execuția constructiei. Așadar, în anotipurile reci, acestea nu se pot realiza.

    10. Raport Calitate/Preț exceptional

Ultimul avantaj pe care ți-l prezint este rezistența în timp a acestui sistem. Casele EVOBUILD au o rezistență îndelungată ( oțelul are o durabilitate de până la 150 de ani), iar raportul calitate/preț este unul ridicat.

Daaaar, nu ne crede pe cuvânt. 

Hai să ne cunoaștem și chiar să îți arătăm unul din proiectele realizate.

Te vei convinge! ☺

Lasa un comentariu